LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 Ekim 2010 Cuma

Saç maskeleri

Aşağıdaki maskelerden birçoğunu denedim gerçekten işe yarıyor .Denemek isteyenler için buyrun maskeler

Saç onarıcı maske
1/2 yoğurt
3 yemek kaşığı bal
3 adet E vitamini jeli tableti (Ezcaneden bulabilirsiniz)
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı limon suyu

E vitamini jeli tabletlerini balla karıştırın. Üzerine geri kalan malzemeleri ekleyin. Karışımı saçınıza yedirin. 30 dk sonra durulayın. Bu maske saçlar için harika bir onarıcıdır ve bütün saç tiplerine uygundur. Haftada bir kez uygulamanız sağlıklı ve parlak saçlara kavuşmanızı sağlar.


Zeytinyağlı saç maskesi
5 çorba kaşığı zeytinyağını 2 adet yumurta ile karıştırın ve saçınıza iyice yedirin. Ardından başınıza plastik bir bone takarak 15 dk bekleyin. Sonra temiz su ile durulayın.


Ballı ve zeytinyağlı saç maskesi
2 çorba kaşığı balı 3 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın ve saçınıza uygulayın. Başınıza plastik bir bone takın. 15 dk sonra şampuanlayarak yıkayın.

Sirkeli saç maskesi
Saçlarınızı şampuanladıktan sonra 1 fincan limon suyu ya da sirkeyi saçınıza masajla sürün ve suyla durulayın. Ardından her zaman ki saç kreminizi kullanın ve su ile durulayın. Saçınızdaki tüm kirler çıkacak ve ışıl ışıl parıldayacak. Yeniden denemek isterseniz iki hafta beklemelisiniz.

Çemenotlu saç maskesi
Çemenotu tanelerini öğüterek, bir gece suda bekletin. Ertesi gün kafa derinize bu karışımla masaj yapın ve 15-20 dk bekleyin. Yumuşak formüllü bir şampuanla saçınızı durulayın. Bütün saç tipleri için ideal bir maskedir. Kepeğe, kelliğe, kırık saçlara iyi gelir ve saç tellerini kalınlaştırır.

Yumuşak ve parlak saçlar için durulama suyu
Aşağıdaki bitkilerden 1 çorba kaşığı alarak kaynar suyun içine atın ve yarım saat bekleyin. Ardından bir fincanın 1/4′ü kadar elma sirkesiyle iyice karıştırın. Saçınızı şampuanlayın. Daha sonra karışımı defalarca saçınıza dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder